Защо се накисват ядките?

Защо се накисват ядките

   Знаете ли защо се накисват ядките? Чували ли сте за инхибиторите и защо те са вредни за тялото? Как да си накиснем ядките? Колко време се накисват ядките? Как да си приготвяме кълнове и какво трябва да знаем за тях? Кои ядки се накисват и кои не?

   Всички сме чували, че ядките са много полезна храна и съдържат изключително много полезни хранителни вещества. Това, което обаче не знаят повечето хора е, че чрез термичната обработка ядките стават повече вредни отколкото полезни. Има обаче още една уловка. Суровите ядки също не са най-добрият вариант, защото съдържат специални вещества, които ги съхраняват дълго време без да се развалят. Тези вещества се наричат инхибитори и са вредни за нашето тяло, като затормозяват изключително много храносмилането. Какво е решението тогава?

   Сигурно сте чували, че ядкирте трябва да се накисват ако са сурови. Именно това е начинът да се отървем от инхибиторите и да вземем максимума от ползите на суровите ядки. Когато една ядка попадне във вода се отключва процес на покълване и тези вещества вече не са необходими за да съхраняват ядката. Те се отделят във водата за няколко часа. При всяка ядка времето е различно, но е добре да са поне 12 часа. Времето зависи и от температурата на водата. След като процеса приключи, водата се излива и ядките се оплакват. Те са поели от водата и са се надули. Сега вече са готови за консумация. Веднъж, когато опитате накиснати ядки, сигурно никога повече няма да ги консумирате по другият начин.

Изгледай Видеото по-долу и разбери защо се накисват ядките:

Надявам се, че съм ти бил полезен и много ще се радвам да ми кажеш, какво мислиш за тази статия като ми напишеш своя коментар.

Ако искаш да научиш още по тази тема изтегли моята електронна книга още сега:

„НАРЪЧНИК ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“


Абонирай се
Уведомете за
guest

2 Коментари
Най-новият
Най-старият
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Снежана

Много приятно,с усмивка , на достъпен език обяснявате и убеждавате!

Scroll to Top