Каква е моята история

110 kg - 70 kg Пътят на Здравeто - Гладолечение - воден и плодов пост

   Много хора често ме питат как съм започнал да се занимавам със здравословни практики като воден и плодов пост. Защо съм решил да помагам и да споделям опита си с хората? От къде дойде идеята за създаването на Академията на Здравето – първият в България онлайн видео курс за гладолечение, пречистване, детоксикация, отслабване, здравословно хранене и природосъобразен начин на живот. В тази статия ще ви разкажа за пътят който изминах, за болестите от които се излекувах и за безценният опит, който придобих поемайки по пътят на здравето.


„Човек оценява здравето едва когато го загуби“


  Казвам се Дамян Петров. Роден съм на 16-ти август 1985 година в малкото градче Севлиево. По професия съм художник и се занимавам с изкуство (www.petrovkartini.com). Като повечето хора на изкуството аз съм водил доста разкрепостен живот и пороци като алкохол и наркотици не са ми чужди. Никога не съм имал здравословни проблеми и не съм се замислял въобще какво причинявам на тялото си. Прекалявах редовно с алкохола още от 14 годишна възраст, от тогава също пуша по една кутия цигари на ден, а храненето ми се състоеше от бургери, пържени храни и големи количества сладко и т. н.

   Проблемите започнаха когато станах учител по изобразително изкуство в едно училище, където учениците бяха предимно от ромски произход и работата беше много стресираща и трудна. Тогава бях на около 25 години. След година и половина в училището бях достигнал положение, в което имах наднормено тегло от 110 кг. при ръст 183 см. придружено от високо кръвно налягане. Хранех се с всякакви боклуци, движението ми се свеждаше до ходенето на работа и обратно, а през останалото време бистрихме световната политика с други другари на чашка, на които, както и на мен тогава, всичко по всички въпроси им беше ясно.


Диагнозата


Моята история - как отслабнах за 20 дни - Програми за отслабване и детоксикация - Академията на Здравето

   За килограмите се успокоявах, че не са чак толкова много, но кръвното ме побъркваше по цял ден. В един момент ми писна и реших да направя промяна. Започнах да се интересувам от диети и да търся решение по форуми и сайтове в интернет, но информацията беше разновидна и противоречива.   Първо реших да огранича месото. Резултата беше, че качих още килограми – без да знам защо. Пробвах диети с разделно хранене. После само на протеини и какво ли още не. След като видях, че нямам резултати, дойде ред и на физическите упражнения – каране на колело, тичане на пътека и т. н., но отново без резултати. Високото кръвно ме измъчваше много и ми изписаха хапчета за кръвно (тогава бях на 27 години). Това беше началото на ново приключение.

   След като ме убедиха, че е напълно нормално да пия лекарства и ще е така до края на живота ми, аз започнах да приемам медикаменти за регулиране на кръвното налягане. След една дълга и изтормозена година, в която сменях най-различни хапчета, защото страничните ефекти бяха притеснителни за мен, а ползите от лекарствата – съмнителни, аз спрях да ги употребявам. Направих си пълни изследвания и се оказа, че черния ми дроб е в стадий пред цироза. Това беше повратния момент, в който аз реших да изпробвам друг подход.


Промяната


   Брат ми постоянно ми споменаваше да пробвам да не се храня няколко дни и по пускаше някакви откъсъчни съвети, но аз през цялото време си намирах оправдания, за сегашното ми положение. Виждах проблема в работата, обездвижването, стреса и в какво ли още не, но не и в собствените си действия. Един от основните проблеми, за които ще говорим по-късно е, че хората не могат да си обяснят как така изведнъж започват да трупат килограми и се появяват болестите. Истината е, че тялото се справя до един момент и после започват проблемите. Такава беше ситуацията и при мен. Петнайсет години наред злоупотреба с храна, алкохол, цигари и в един момент резултатите вече са налице.

   От брат ми за пръв път чух за Лидия Ковачева. Позаинтересувах се за нея и попаднах на една статия в интернет, която описваше плодово-чаеният и разтоварителен режим или известен още като плодов пост. За него подробно можеш да научиш от тази статия: Плодов пост.


Плодов пост


   Реших да пробвам гладуването на плодове и чай, защото вече видях, че по друг начин не мога да постигна резултати. Първият път се провалих, но вторият всичко започна много добре. На третият ден вече се чувствах прекрасно, започнах да свалям килограми, което ме мотивира допълнително и реших да направя една седмица на плодове.

   След тази една седмица се чувствах толкова добре, че реших да пробвам да изкарам още няколко дни. Резултатите които постигах ме мотивираха допълнително и в крайна сметка изкарах целият курс от 20 дни на по 800 грама плодове дневно. Направих старателно захранване от 10 дни, което е задължително за всеки пост. След това вдъхновен от чудесните резултати продължих да се интересувам от подобни практики и здравословен начин на живот.


По пътят на здравето


   След като приключих плодовият пост преминах основно към суровоядство в продължение на около половин година. Това е и веганският ми период през който не консумирах абсолютно никакви животински храни. Направих още два курса по една седмица на плодове и постоянно четях и гледах видео материали на тема пречистване, детоксикация, гладолечение и здравословно хранене.

   След като разбрах и за проблемите които се получават в дебелото черво в следствие на лошата диета реших да се поинтересувам как стои положението с клизмите и дали това е толкова гнусно и срамно нещо, както повечето хора си мислят. Оказа се, че проблемът, както в повечето случаи идва от липсата на информация. Започнах да прилагам клизми с различен разтвор и през това време научих за така наречената промивка на дебелото черво. След малко импровизация от моя страна, открих начин как тя може да се приложи в домашни условия. Понеже за максимални резултати се препоръчваше и 7 дена само на вода (воден пост), аз реших да опитам. За водният пост можете да научите от тази статия==>>Воден пост, за промивките от тази: Промивка на дебелото черво.


Воден пост и промивки


   Всеки ден в продължение на една седмица си правих по две промивки приемах само изворна вода, хуск и бентонит. На шестият, седмият и осмият ден от мен излязоха някакви отвратителни отлагания от дебелото черво, за които ми беше трудно да повярвам, че са били в мен. Така в продължение на 4 години, всяка зима, прилагах седемдневното гладуване придружено с промивки докато едва на четвъртата година не излезе абсолютно нищо.


Чернодробно пречистване


   Много хора са чували за чернодробното пречистване със зехтин и лимонов сок. Реших да опитам защото ми казаха, че имам два малки камъка в жлъчката. Освен това имах приятел, на който дядо му правише някаква билка и я смесваше с мед и лимони за същата цел.

   Изпробвах първо билката, но нямаше резултати. След това реших да изпробвам класическият метод. и изпих на гладно голямо количество лимонов сок и зехтин, като загрявах областта на черният дроб е електрическа възглавница. Към 1-2 часа след полунощ усетих много силни болки и отидох до тоалетна където изходих една шепа твърди тъмнозелени топчета. Реших, че това са жлъчни и чернодробни камъни, както беше описано в статията, където четох за този метод. Оказа се в последствие, че това са някакви образувания от зехтина и лимоновият сок. След няколко дни в хладилника се бяха втечнили. Можеш да ги видиш на снимката. Целият си опит с чернодробното пречистване съм го споделил в това видео: Пречистване на Черния дроб и Жлъчката

Чернодробно пречистване - топчета - Академията на Здравето


Академията на Здравето


   За една година от 110 килограма станах 75 като по време на воден пост съм стигал и до 67 кг. Хората ме подминаваха по улиците и не можеха да ме познаят. Всички ме питаха как съм постигнал тези резултати и каква е тайната. Аз естествено ентусиазиран и с желание да помогна се заемах на всеки да обяснявам какво съм направил. За съжаление истината е, че не можеш да помогнеш на човек, който сам не иска да си помогне. Хората искат лист с написана диета, но за нещата не работят така. Без правилната информация и психическа нагласа, човек няма как да постигне резултатите, които иска. Казвах им какви книги да прочетат, а те ми отговаряха „Аз нямам време да чета. Кажи каква е диетата ти?“

   Осъзнах, че просто си губя времето. В същото време изпитвах морално задължение да помогна на хората, защото си спомнях как самият аз се лутах в продължение на години без резултат. Накрая взех решение да създам онлайн курс, в който чрез видео обучения да събера всичко което съм приложил през годините. Нарекох го курса Академията на Здравето и го разделих го в три нива (Основно, Сребърно и Златно). Подредих всичката информация по много стратегически начин, за да може всеки да постигне резултатите, които иска.

   В курса събрах всички книги и филми, които ми помогнаха през годините. Разгледах личностното развитие на човек, като задължителна основа към здравословният начин на живот. Идва ред на режима на Лидия Ковачева, после водният пост и промивките на дебелото черво. Накрая, но не на последно място по важност, огромна секция посветена изцяло на здравословното хранене. В продължение на година създавах и изглаждах курса, докато се получи накрая точно така, както си го представях. Оказа се накрая, че всички видео обучения взети заедно са над 30 часа.

Програми за отслабване и детоксикация - Академията на Здравето


„Pay to pay attention“

(Плати за да обърнеш внимание)


   За да оправдая целият си труд направих курса платен, като немалка част от него пуснах напълно безплатно в YouTube канала си „Пътят на Здравето“.

   Естествено ме питаха, след като идеята ми е да помогна на хората защо не давам Академията безплатно. Отговарям със следният пример: „На всички хора (около 12 човека), на които им дадох курса безплатно 11 от тях не си направиха труда да пробват дори да влязат и да го погледнат“. Когато дадеш на някой нещо безплатно той просто не го оценява. Още повече става въпрос за информация, която трябва и да се приложи на практика. Всеки, който си закупи някое от нивата на Академията на Здравето поема ангажимент към себе си да оправдае средствата и показва колко е сериозен за успеха си. Това е причината и да спра да правя тази лоша услуга като давам курса си безплатно на когото и да било. Ако искаш да научиш повече за Академията на здравето и как можеш да се включиш в нея последвай този линк: Към Академията на Здравето

   Правилните хора не ги спира цената, която е символична на фона на човешкото здраве, лекарствата и т. н. Всеки в крайна сметка си преценява за себе си. От мен остана да ти пожелая много здраве и успехи във всичко, а като подарък можеш да изтеглиш електронната ми книга:


„НАРЪЧНИК ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“


 

Абонирай се
Уведомете за
guest

2 Коментари
Най-новият
Най-старият
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Анонимен

Ти си прекрасен Човек,въпреки,че до 25 г си имал труден период бъди винаги такъв

Scroll to Top