Каква е Моята История


Здравей! 🙂

Казвам се Дамян Петров. По професия съм художник и се занимавам с изкуство www.petrovkartini.com. Преди няколко години бях достигнал положение, в което имах наднормено тегло придружено от високо кръвно налягане. Хранех се като повечето хора, движех се малко, бях активен пушач и прекалявах с алкохола.

Първата ми цел беше да отслабна, защото бях 110 кг. за ръст 1.82 м. и се чувствах зле (физически и емоционално). Реших да поема нещата в свои ръце. Започнах да се интересувам от диети и да търся решение по форуми и сайтове в интернет, но информацията беше разновидна и противоречива.

Първо реших да огранича месото. Резултата беше, че качих още килограми – без да знам защо. Пробвах диети с разделно хранене. После само на протеини и какво ли още не.

След като видях, че нямам резултати, дойде ред и на физическите упражнения – каране на колело, тичане на пътека и т. н., но отново без резултати. Високото кръвно ме измъчваше много и ми изписаха хапчета за кръвно (тогава бях на 27 години). Това беше началото на ново приключение. След като ме убедиха, че е напълно нормално да пия лекарства и ще е така до края на живота ми, аз започнах да приемам медикаменти за регулиране на кръвното налягане.

След една дълга и изтормозена година, в която сменях най-различни хапчета, защото страничните ефекти бяха притеснителни за мен, а ползите от лекарствата – съмнителни, аз спрях да ги употребявам. Направих си пълни изследвания и се оказа, че черния ми дроб е в стадий пред цироза. Това беше повратния момент, в който аз реших да изпробвам друг подход…

Целта ми е да споделя наученото и това, което даде реални резултати при мен и промени живота ми. Искам да спестя лутането на хората и да им помогна да се насочат към верния път – Пътят на Здравето.

 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

 

„Нищо не саботира човек по-жестоко  от погрешната информация,
която е приета за абсолютна истина.“
– Дамян Петров –

Scroll to Top