Отслабване чрез хранене

Отслабване с Хранене

   Възможно ли е отслабване чрез хранене. Много хора с наднормено тегло желаят да загубят излишните си килограми, но не могат да спазат диети, а физическите упражнения не дават резултат. В тази статия ще разгледаме как човек може да губи килограми и да пречиства тялото си ежедневно като спазва просто някои определени принципи на хранене…


Големите заблуди


   Преди да продължим е много важно да разгледаме накои големи заблуди, които за жалост още са разпространени сред повечето хора.

   За да се отслабва трябва да се контролира храненето. Много хора влючително и аз когато бях 110 кг. разчитах само на физическа активност и спорт за да отслабна. Естествено резултатът беше нулев. Колкото и да тренира човек, ако не спазва хранителен режим, все едно нищо не прави. Това е причината повечето хора се отказват и примеряват със ситуацията – защото просто не виждат резултати. Физическите тренировки ще помогнат да запазите и доразвиете мускулатурата си, да поддържате тонуса си и да отслабвате по-бързо, но ако не се контролира храненето, загуба на килограми не може да има. Просто най-важното е храненето.

   Друго, което трябва да уточним е, че наднорменото тегло е следствие почти винаги на продължителни вредни навици и практики, като основно е неподходящата диета. Затова е необходимо доста време за да се възстанови изцяло организма. Както с един ден на торти и сладолед не може да се напълнее, така и един ден на ябълки няма да стопи 10-15 кг. Ако желаете да имате резултати ще трябва да забравите всичко, което знаете и сте чували за храненето и да отворите съзнанието си за нова информация. Трябва да спрете да се изживявате като жертва и да помеемете отговорност за ситуацията, в която се намирате в момента. Само тогава ще успеете да постигнете желаните резултати.


Дневна хранителна градация – отслабване чрез хранене


   Това е начин на хранене през денонощието, който ще улесни максимално работата на организма ви и в същото време ще му даде възможност да се самопречиства и дори лекува. Колкото по-дълго се прилага, толкова по-голям ефект има и е много е подходящ за хора, които се плашат от строги диети.


Събуждане на тялото


   Първото, което ще разгледаме е закуската. За нея се говори колко е важна и полезна, обаче някои неща въобще не се споменават. След ставане сутрин са необходими между 1,5 и 2 часа на тялото да се събуди. През това време е нормално да не се изпитва никакъв апетит. Ако има глад непосредствено след ставане значи нещо не е наред и тялото не функционира нормално. Първите 2 часа след ставане е нормално да се пие единствено вода. Така удължавате почивката на организма с още 2 часа и ако сте спали 8 часа, през които тялото е почивало от храна, те стават 10, което е на практика почти половината денонощие. Това дава време на тялото да се възстанови.

   Предтавете си докато органите ви още „спят“ и черният ви дроб е пълен с кръв да отворите една вафла и да стресирате тялото си още в началото на деня. За кафе и цигари да не говорим. За съжаление това е което правим и с децата. Насила ги караме да закусват веднага след ставане, въпреки, че те не искат. Колкото е по-млад един организъм, толкова е по-близо до естествените си природни инстинкти и навици. Често трябва да взимаме пример от децата що се отнася до хранене, а не да си мислим, че знаем всичко и да ги тъпчем насила.

   Колкото повече удължим времето след ставане, през което пием само и единствено вода, толкова по-добре. Веднъж човек като свикне на тази практика ще разбере, че това е най-естественият начин да се започне деня.


Закуска


   Когато дойде време за първото хранене, което може да е дори и на обяд, имаме уникалната възможност да продължим пречистването на тялото. Първото правило на дневната хранителна градация е когато огладнеем да пием вода. Защо е така? Често хората бъркат жаждата с глада. Най-добрият начин да не правим тази грешка е когато огладнеем да изпием една две чаши с вода и след 20-30 мин. ако сме още гладни да престъпим към хранене. Един от най-големите проблеми в днешно време е, че хората масово са дехидратирани.

   Когато вече окончателно сме решили да се храним, най-добре е първото меню за деня да е от пресни плодове. Това е така, защото те са най-леката и пречистваща храна за тялото. По този начин на практика помагаме на тялото да продължава да се пречиства . Важно е да се отбележи, че плодовете не се комбинират с други групи храни и се консумират самостоятелно. Също така 30 мин. преди и поне час след хранене не трябва да се пият течности. Така се улеснява максимално храносмилането. Плодовете могат да бъдат заменени с прясно изцеден сок. За съчетаването на храните може да прочетете повече в тази статия==>>Правилното съчетаване на храните?

   Задължително изгледайте Видеото по-долу:


Хранене през деня


   Постоянно се говори колко е полезно да се хранете малко и начесто. Това обаче съвсем не е така. По този начин тялото постоянно обработва някаква храна и няма време за почивка. Различните храни се смесват в стомашно чревният тракт и затрудняват храносмилането. Консумацията на напитки допълнително усложняват положението. Както вече разгледахме преди и след хранене не трябва да се консумират течности. Ако спазвате правилата и не бъркате гладът със жаждата, то тялото ще ви е достатъчно хидратирано. Естествено и храната трябва да е жива и свежа като плодове, зеленчуци, сурови ядки и т.н. Не трябва да се преяжда и човек трябва да се храни спокойно и да сдъвква храната много добре. Тук е важно да се спазват основните хранителни принципи==>>Как да изградим здравословни хранителни навици?

   Изтеглете книгата ми „Наръчник по Здравословно Хранене“ в края на статията. 🙂


Вечеря


   Ако човек спазва принципите на дневната хранителна градация често закуската му ще е като обед, а обеда ще отива по-скоро към вечеря. Важно е да се почва от най-леките храни към по-тежките. Най-грубо те се нареждат така: плодове, зеленчуци, ядки и семена, бавни въглехидрати, варива и най-тежките: млечни, яйца и месо. Сладкарските изделия и рафинираната бяла захар като полза за тялото по-скоро приличат на отрова, отколкото на храна. Тук трябва да се отбележи, че колкото е по-малка термичната обработка на продуктите, толкова по-добре. Най-добрите варианти за готвене са храната да е задушена или най-много варена. Избягвайте печено и на всяка цена пържено. Придържайте се основно към суровоядство за оптимални резултати. Суровите ядки задължително се накисват във вода==>>Защо се накисват ядките?

   Най-важното правило е минимум два часа преди лягане да не се яде нищо. Това време се увеличава пропорционално в зависимост от това колко тежка и бавна за усвояване е била храната от последното хранене. Органите също си имат периоди на работа и почивка. Затова е добре да се спи през нощта като часовете между 23:00 и 03:00 часа са най-важни и се броят за двойна почивка.


Отслабване чрез хранене – Заключение


   Ако спазвате тези елементарни принципи скоро ще забележите загуба на килограми и ще се чувствате много по-добре физически и психически. Може да си правите някои дни на плодов пост или да пробвате само на пресни сокове. На сайта ми, както и в YouTube канала ми има много полезна информация по тези  теми. Може да се абонираш за видеата ми от този линк==>>Пътят на Здравето – Официален канал

Надявам се, че съм ти бил полезен! Ако мислиш, че това което научи тук ще е полезно на някой друг, можеш да го споделиш с приятели. ?

Изтегли моята електронна книга:

„НАРЪЧНИК ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“


Facebook Comments

2 thoughts on “Отслабване чрез хранене

  1. Браво страхотна статия,много полезна ,със сигорност ще се възползвам от всичките съвети ,благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *