Психическа подготовка за детоксикация

Психическа подготовка за детоксикация 1

   Опита ми показва, че един от най-важните моменти при прилагането на която и да е практика за активна детоксикация на тялото е психическата подготовка. Много хора пренебрегват този момeнт и се провалят веднага, когато предприемат плодов, воден пост или друга диета. Има някои основни принципи, които трябва да се спазватe, за да може успешно да пречистите тялото си и единият от тях е правилната психическа нагласа. В тази статия ще разгледаме всичко което е необходимо за да се подготвим психически за плодов или воден пост.


Психическа подготовка за детоксикация


   Опитът ми показва, че хората просто искат някакъв лист с инструкции, които да следват и да постигнат бързи резултати. За съжаление обаче нещата не работят по този начин.

   За да обясня какво имам предвид ще дам следният пример. Представете си, че някой ви каже да носите всеки ден до другият край на града една малка кутия, в която не знаете какво има. Това може да се окаже доста досадно и в един момент на човек ще да му писне и да спре да носи въпросната кутия. Това е защото първо – не знае защо го прави, и второ отнема усилие и е ангажиращо. Сега да разгледаме същият сценарий, но този път на човека му е казано че в кутията има храна, която се носи всеки ден на болно дете, което няма с какво да се храни (например). Тогава нещата се променят коренно и ангажимента придобива друг смисъл. Единствената разлика е новата информация.

   Същото е и при режимите на детоксикация. Ако човек не разполага с нужната информация, която да го мотивира, провалът е почти сигурен. Затова най-важното условие е да знаем защо правим всичко и най-вече да разбираме процесите. Много са случаите на хора, които са започнали пост, са се отказали при първата лечебна криза от страх да не си навредят.


Книги и филми


Психическа подготовка за детоксикация 2

   Най-доброто решение на този проблем са книгите и след това филмите. Защо? Информацията в една книга е синтезирана и всичко е обяснено подробно. Никой не може да седне и да ви даде толкова систематезирано знание колкото една книга. Друго предимство на книгите е, че държат човек на фокус и действат мотивиращо. Това помага изключително много за да се преодолеят моментните трудности по време на детоксикация.

   Филмите също имат чудесен мотивиращ ефект. Много по-неангажиращо е поднесена информацията и в същото време по много по-внушителен начин. Хора споделят за резултатите си, за това как са се излекували или как са променили живота си в положителна насока. Именно това е причината в Академията на Здравето да имаме секция с книги и филми, където препоръчваме какво да се чете и в каква последователност.


Психологически бариери


   Както е казал Алберт Айнщайн – „Да унищожиш предразсъдъците е по-трудно, отколкото да разделиш атома на частици.“ Проблемът на повечето хора е, че цял живот им е насаждана погрешна информация. Повечето неща, които човек знае за храненето например са абсолютно погрешни. Да не говорим за въздържанието от храна и други подобни практики. В следствие на това човек си изгражда убеждения, които се явяват като бетонни бариери в съзнанието му и е много трудно да се пребори с тях.

   Представете си, че някой дойде при вас и каже, че нещо в което цял живот сте вярвали не е така, както си мислите. Това е голям стрес за съзнанието и подсъзнанието. Много е трудно човек да анализира и приема информация, която е в разрез със собствените му убеждения. Тук има няколко решения на проблема. Нека ги разгледаме.

Логически доказателства

   Един от най-добрите начини, човек да се пребори с предразсъдъците е да се запознае с логическите доказателства на новите факти. Затова книгите и филмите са много подходящи, защото обясняват всичко и дават много примери. Без тази информация, човек трудно ще промени вижданията си. Все пак е много по-комфортно да вярваш в това което си вярвал цял живот, отколкото да повярваш на нещо, което чуваш за пръв път.

Времето

   На всеки му е необходимо определено време да осъзнае, осмисли и приеме новата информация. На мен ми трябваше половин година да проумея, че тялото се самовъзстановява и човек спокойно може да изкара 7 дни на вода например. При всеки това време е различно, но е необходимо, за да се проумее информацията, която ще поддържа човек мотивиран и на фокус по време на който и да е пречистващ режим.

 

Програмиране на подсъзнанието

   Най-деликатният момент е именно програмирането на подсъзнанието. Много хора не са запознати с тази практика, а други са скептични. Факт е обаче, че е научно доказано как човек може да оказва умишлено влияние на подсъзнанието си. Всички вярвания, които сме изградили, са пуснали дълбоко корени в нашето съзнание. Ние действаме съзнателно и несъзнателно спрямо тях. Това е причината да изградим убеждения, които ни помагат да предприемаме правилните действия. Важно е да се разбере, че ако човек се страхува или вярва, че нещо не е добре за него той ще действа спрямо тези убеждения. Проблемът обаче е, че често тези вярвания са на подсъзнателно ниво и реално действаме спрямо тях без да го осъзнаваме.


Изграждане на правилни убеждения


   Най-добрият начин за промяна на убежденията е самовнушението. Доказано е научно, че ако човек си повтаря определени убеждения ежедневно, мозъкът започва да се чувства комфортно с тях. Така в един момент те стават вярвания, които пускат дълбоки корени в подсъзнанието. Естествено това е процес, който отнема време и има някои тънкости. Първо новите убеждения трябва да се повтарят на глас или на ум непосредствено след или преди сън. Доказано е, че човешкият мозък работи на различни честоти по време на сън и в будно състояние. Когато човек спи работи подсъзнанието, но нямаме волеви достъп до мислите си тогава. Обратно – когато сме будни може да контролираме мислите си, но на съзнателно ниво и по-трудно достигаме до подсъзнанието.

   Точно преди и след сън мозъка на човек е в едно междинно положение, където можем да мислим волево и в същото време да достигаме с мислите си до подсъзнателно ниво. Накратко казано – първото нещо след като се събудим, е да си повторим убежденията, които искаме да работят за нас като на пример: Аз съм здрав, Аз съм „Х“ килограма, Аз съм щастлив, Аз съм богат, Аз имам „това“ и т. н. Всички убеждения трябва да са в сегашно време – все едно вече са факт. Колкото по-конкретни – толкова по-добре. В началото ще се чувствате дискомфортно, защото това, което си повтаряте не е истина, но с времето ще свиквате с тези твърдения и те ще станат част от вас. По-важното е, че ще действате спрямо тях през цялото време – било то съзнателно или подсъзнателно.


Финални съвети


В Академията на Здравето съветваме всеки, който се е включил, да спазва три основни навика. Това не е случайно и е още в първите видеа в Основното ниво именно със цел, да се изградят солидни основи за да може да се усвоява правилно информацията, която следва. Всеки стартирал с курса е добре да спзва следните три навика.

  1. Първият е да си напише на един лист конкретни цели и всеки ден да си ги повтаря и препрочита. Също така да програмира подсъзнанието си с убеждения, които ще му помогнат да действа и да постигне резултатите, които желае.
  2. Вторият е всеки ден да се чете минимум по 30 минути от посочените книги на здравна тематика.
  3. Третият е да се гледа видео обучение от Академията всеки ден.

Така прилагането на тези три навика дава необходимите резултати и основи за прилагането на всички практики за пречистване, лечение, отслабване и детоксикация на тялото, които разглеждаме в Академията на Здравето. Ако искаш да научиш повече за Академията и как можеш да се включиш в нея последвай този линк: Към Академията на Здравето 🙂

От мен остана да ти пожелая много здраве и успехи във всичко, а като подарък можеш да изтеглиш електронната ми книга:


„НАРЪЧНИК ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“


 

Абонирай се
Уведомете за
guest

0 Коментари
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Scroll to Top