Тялото и болестта – Правилното тълкуване.

тялото и болестта - гласът на тялото

Замислял ли си се, какво е в действителност болестта? Дали всички симптоми, които я предшестват и съпровождат са случайни? Дали широко разпространената практика в западната медицина, да се поглъщат всякакви синтетични лекарства с цел подтискане на симптомите е добра идея? Дали това, което знаят повечето лекари не е погрешно? Дали голяма част от докторите не са програмирани и обучени да обслужват чужди интереси, а не тези на пациентите?


Научи отговорите на тези въпроси и разбери това, за което много хора дори не са се замисляли.


Тялото ни – най-добрият ни приятел

Каквото и да се случва, нашето тяло ще се бори до последно, за да ни служи по възможно най-добрият начин. Ще се приспособи към всякакви условия, само и само да оцелеем по-дълго. Ще се пречисти и самоизлекува при първа възможност. Никога няма да ни изневери и ще дава най-доброто от себе си. Защо тогава в толкова много случаи, тялото се разглежда като виновник за влошеното здраве?

Гласът на тялото

Много хора отдавна са спрели да чуват гласът на най-добрия си приятел – собственото си тяло. Нездравословният начин на живот до такава степен е притъпил вътрешните усещания на голяма част от хората, че те просто не чуват какво говори организмът ни. Как би постъпил ако приказваш с най-добрия си приятел с цел да го спасиш от голяма беда, а той не те слуша и не ти обръща внимание? Сигурно ще пробваш да говориш по-високо. Точно това прави нашето тяло, когато не обръщаме внимание на предупрежденията му и така се появяват симптомите, които сигнализират и предшестват определено заболяване. Те са „повишеният тон“ на нашето тяло, което пренебрегваме и отказваме да слушаме. Какво обаче правим в този случай. Ако ни боли глава изпиваме хапче, което да подтисне болката. Само че първопричината за проблема остава. Все едно запушваме ушите си, когато тялото се опитва да ни каже, че нещо не е наред.

Когато подтискаме само симптомите без да излекуваме първоизточника за тях, тялото ни започва да „вика“ още по-високо и се появява нов симптом – много по-сериозен и неприятен от първия. Ако подходим отново със симптомоподтискащи медикаменти, вместо да открием и премахнем източника на проблема, скоро налице е болест, която се явява като най-сериозното предупреждение. Естествено, програмирани да търсим вълшебното хапче, а не причината за заболяването, ние отново пренебрегваме гласът на тялото ни. Рано или късно, ако не спрем с тази порочна практика, нещата стават необратими и болестта печели. Естествено тялото продължава да се бори до последно, но силите му се изчерпват, допълнително изцедени от всички симптомоподтискащи медикаменти, които сме приемали. Трябва да приемаме симптомите и болестите като сигнали и да търсим първопричината за тях.

Фармацевтичната индустрия и нейните интереси

Не знам дали си се замислял, но фармацевтичната индустрия е доста печеливш бизнес, а продаването на лекарства е гръбнакът му. Ако хората не боледуваха и не си купуваха лекарствата, бизнесът нямаше да процъфтява. Затова е много важно фармацевтичните компании да не губят „клиентите си“ – болните хора. Ако те оздравеят фармацевтичната индустрия няма да печели вече от тях. Интересното е, че ако починат в следствие на заболяването си, също ги губят като „клиенти“. Най-ценни за бизнеса с лекарства са болните, които са постоянно на лекарства.

Дали лекарите знаят всичко това? Голяма част от тях – да! Повечето от тях са просто програмирани и обучени, за да обслужват фармацевтичния бизнес. На тях им е втълпявано, че приемането на лекарства, които подтискат симптомите, е единствения начин за лечение. Често докторът иска искрено да ти помогне, но просто не знае как. Затова е важно да се интересуваме повече, а не да се доверяваме сляпо на всичко, което чуем. Не трябва да си мислим, че всичко, което ни е втълпявано от най-ранна детска възраст, е истина. Това, че някой е убеден в нещо и иска да ти помогне, не означава, че знае как да го направи!!!

Надявам се, че съм ти бил полезен и много ще се радвам да ми кажеш какво мислиш за тази статия като ми напишеш своя коментар.

Ако искаш да научиш още по тази тема изтегли моята електронна книга:

„НАРЪЧНИК ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително. 🙂

Facebook Comments

5 thoughts on “Тялото и болестта – Правилното тълкуване.

  1. Благодаря, статията ти е много коректна! Наистина , трябва да се вслушваме в сигналите на тялото! Бъди благословен и продължавай да носиш знание на хората!

  2. Прекрасна статия! За съжаление бъдещите лекари продължават да ги учат по методи от „комунистическо“.
    Затова не се учудвам, че народът ни е все по-болен.
    Отказах се да споря с „лекари“на тази тема от статията. Загуба на време и нерви. Като зомбирани са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *